A unique project that spans over 7,200 square meters in a one-of-a-kind, historical building-“The Europe House”.

Riskified deals with fraud prevention on eCommerce platforms. This company raises the banner for safe, accessible and approachable commerce on the Internet.

In this spirit, the Nordic architecture firm, NORM, and “Gindi Studio” designed the new offices. It was all about a clean, quiet, warm and inviting design. Beautiful veneer tiles were integrated into clean, white walls. Clever exploitation of the “roundness” of the building was center stage, in order to create productive and inspiring work spaces, plenty of greenery added a vibrant liveliness and a large main hall steals the spotlight with its Spanish influences.
The hardwood floors in the office spaces set the tone from the bottom up— hand-picked three-layered tiles without the “eyes”, but with decorative characteristics that create a “rough” yet smooth and clean feel. The veneer tiles were put together in a harmonious mix of textures and colors, whilst maintaining the natural wooden feel, thus creating a homey ambiance. In this project, emphasis was given to the acoustics and the combination of a multitude of elements to achieve the desired outcome—acoustic, white, solid plaster, as well as unique solutions that we came up with in order to acoustically “seal” every phone booth and conference room, while maintaining the architects’ design.
The project was comprised of several designated spaces, such as the dining room on the first floor. The dining room was covered with travertine stone tiles that beautifully continue the architects’ story and design, giving off a wild look, as if it was just quarried from nature, yet with a smooth and shiny finish that radiates a luxurious feel. The main area on the ground floor was adorned with a 6-meter-high double ceiling with arches with glass elements in the perimeter and light fixtures that float like clouds in the sky. In this space we built a steel staircase coated with a microtopping—an element that greatly contributed to the architects’ main theme.